Hermoratahieronta

Mitä hermoratahieronta on?

Tältä sivulta löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin hermoratahieronnasta.

Mitä hermoratahieronta on?
Kenelle hermoratahieronta sopii ja onko hieronnalle esteitä?
Mihin hermoratahieronta auttaa?
Onko hermoratahieronnasta hyötyä, vaikka minulla ei olisi sairauksia tai vaivoja?
Mitä hoidossa tehdään?
Mitä hoidon jälkeen?
Miten usein hermoratahieronnassa tulisi käydä?
Mikä on paranemiskriisi?

Mitä on hermoratahieronta?
Mihin hermoratahieronta auttaa?
Kenelle hermoratahieronta sopii?

Mitä hermoratahieronta on?

Hermoratahieronnassa hoidetaan keho kokonaisvaltaisesti päästä varpaisiin. Hieronnassa hoidetaan pitkittäiset ja poikittaiset hermoradat sekä aivo- ja selkäydinhermot. Ääreishermoston kautta saadaan kuntoutettua myös keskushermosto. Hoidolla saadaan verenkierto, imunestekierto, aineenvaihdunta, ruoansulatus ja hormonitoiminta elpymään, jolloin keho puhdistuu kuona-aineista, sisäelimet vahvistuvat, ravintoaineet imeytyvät paremmin ja hormonitoiminta tasapainottuu.

Tarkoituksena on herätellä kehon oma, luonnollinen puolustusmekanismi toimimaan ja sitä kautta sairauksien aiheuttamat oireet saadaan helpottumaan tai poistumaan kokonaan.


Kenelle hermoratahieronta sopii ja onko hieronnalle esteitä?

Hermoratahieronta sopii kaikenikäisille.

Esteenä hieronnalle ovat raskaus sekä äskettäin tehty leikkaus. Leikkauksen jälkeen on pidettävä kahden kuukauden tauko hieronnasta. Raskaana ollessa hermoratahieronta sopii ainoastaan käynnistämistarkoitukseen, kun 40. raskausviikko tulee täyteen.


Mihin hermoratahieronta auttaa?

Hermoratahieronta ei ole koskaan vain tietyn osa-alueen hoitamista, vaan se on kokonaisvaltaista koko kehon hoitoa. Hermoratahieronnalla voidaan saada helpotusta ja apua mm. seuraaviin oireisiin:

 • stressin aiheuttamat oireet
 • päänsärky ja migreeni
 • lihaskireydet
 • selkäkivut
 • väsymys
 • rappeutumissairaudet
 • erilaiset kivut
 • vatsavaivat
 • paniikkihäiriö
 • unettomuus
 • hormonihäiriöt
 • ruoansulatus- ja imeytymishäiriöt

Onko hermoratahieronnasta hyötyä, vaikka minulla ei olisi sairauksia tai vaivoja?

Hermoratahieronta sopii hyvin rentoutumiseen sekä ennaltaehkäisevänä hoitona ylläpitämään kehon luonnollista tasapainoa.


Mitä hoidossa tehdään?

Yksi hermoratahierontakerta kestää 1,5 – 2 tuntia. Hoito tehdään peukaloilla ja sormenpäillä painellen ja pyörittäen, sopivaa voimakkuutta käyttäen. Koko keho hoidetaan päästä alkaen aina varpaisiin saakka. Hoito on hellävarainen, rentouttava ja kivuton. Hoito vaikuttaa rentouttavasti ja kun keho rentoutuu, hoito vaikuttaa kaikkein tehokkaimmin. Hieronta voidaan tehdä vaatteiden päältä, joten asiakkaalla voi olla ohut vaatetus.


Mitä hoidon jälkeen?

Hermoratahieronnan jälkeen olisi hyvä juoda runsaasti vettä. Tämä tehostaa kuona-aineiden poistumista elimistöstä ja voi helpottaa paranemiskriisin aiheuttamia oireita. Hoidon jälkeen tulisi välttää fyysistä rasitusta ja antaa elimistön rentoutua ja levätä. Näin hoidosta saa parhaimman hyödyn.


Miten usein hermoratahieronnassa tulisi käydä?

Hermoratahieronta sopii yksittäisenä hoitona rentoutumiseen. Kroonisiin vaivoihin parhaimmat hoitotulokset saadaan käymällä viiden hoitokerran sarja. Sarjahoito tapahtuu noin viikon välein. Tämän jälkeen hoitoa jatketaan 2-6 viikon välein asiakkaan omien tarpeiden mukaan.


Mikä on paranemiskriisi?

Varsinkin kroonisissa sairauksissa hoito saattaa aiheuttaa aluksi muutoksen huonompaan suuntaan. Tällaisissa tapauksissa hoidettavan vointi muuttuu tilapäisesti huonommaksi, koska elimistöstä poistuu valtavia määriä kuona-aineita.

Asiakkaalle voi tulla toisinaan hoidon jälkeen epämiellyttäviä tuntemuksia, esimerkiksi päänsärkyä, kuumetta, ihottumaa, väsymystä ja kipuilua. Oireet voivat olla hyvin yksilöllisiä. Ne ovat merkki siitä, että keho alkaa puhdistumaan. Oireet ovat ohimeneviä ja kaikille edellä mainittuja oireita ei tule laisinkaan tai ne ovat hyvin lieviä.

Kerro vaivoistasi ja oireistasi aina hierontaan tullessasi, niin sinulle pystytään suunnittelemaan paras mahdollinen hoito. Yhdellä hoitokerralla voidaan ottaa huomioon monia eri vaivoja ja oireita.


© Balanssi olo

Balanssi olo

Hermoratahieronta Hämeenlinna

Puh. 040 419 1111

balanssiolo@gmail.com

Puhelinkatu 12, 13130 Hämeenlinna

Y-tunnus: 2697582-6